اعلام نبود وجود روغن جامد سالم در ایران

اعلام نبود وجود روغن جامد سالم در ایران 

وزارت بهداشت ایران اعلام کرده که هیچ روغن جامد سالمی الان در کشور ایران وجود نداره و مردم گول تبلیغات رو نخورن. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نسبت به تولید و تبلیغ روغنی با نام روغن جامد سالم برخلاف قوانین و تهدیدکننده سلامت مردم اخطار داد

عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تبلیغات گسترده تولید روغن خوراکی با نام روغن جامد سالم شامل امگا ۳ گفت: در دهه ۷۰ تولید روغن به صورت مایع و جامد بوده که طی چندین سال تلاش کلیه سازمانای مسئول و با تدوین سیاستای سهمیه روغن یارانه ای و جایگزینی روغن جامد با مایع و بازنگری در استانداردها از دهه ۸۰ تولید روغن نیمه جامد در دستور کار تولیدکنندگان روغن قرار گرفت و فرهنگ سازی مصرف روغن مایع شروع شد.

: براساس تصمیم در پیش گرفته شده در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تولید روغن خوراکی نیمه جامد تا آخر سال باید متوقف شه. پس تولید و تبلیغ روغن نیمه جامد واسه مصرف خونواده بر خلاف این تصمیم در پیش گرفته شده.عبدالهی با تاکید بر این که ما سالها واسه تغییر فرهنگ الگوی مصرف روغن نباتی جامد به سمت روغن مایع تلاشای زیادی کردیم

و تا به امروز موفقیت بسیار خوبی رو در این تغییر فرهنگ بدست آوردیم گفت: در سال۷۴ تولید و مصرف روغن جامد ۹۷ درصد و روغن مایع ۳ درصد بوده ولی الان تولید روغن نیمه جامد ۵۳ درصد و مایع ۴۸ در قرن که بدیش اینه در قبال این تلاشا، با تولید این نوع روغن و تبلیغات اون تماشاگر تشویق مردم به سمت روغنای نیمه جامد نباتی هستیم.

عبدالهی گفت: مشکل دیگه این روغن درج کلمه امگا۳ روی بسته بندی این روغنه که موجب پریشونی و گیجی و گمراهی مصرف کنندگان می شه چون که روغنای شامل امگا ۳ در برابرحرارت مقاوم نیستن و نیازمند بعضی پروسها و اضافه کردن موادی جهت افزایش مقاومت هستن که چه بسا ممکنه بسیار مضرتر از اسید چرب اشباع و ترانس باشه .

ایشون گفت :بهترین روغن واسه مصرف پخت و پز روغنای مایع گیاهی مثل کلزا،افتابگردان و ذرت و …. و بهترین روغن واسه سرخ کردن روغنای مخصوص سرخ کردنیه.مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشون کرد: بخاطر این مکاتباتی با سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور انجام شده تا ابهامات موجود در تولید و اخذ مجوز واسه تولید این روغن مورد بررسی قرار گیرد.

.

منبع :gahar.ir

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *